8 brambor, uvařit, oloupat, nakrájet na kostičky
32 fazolek, očistit, uvařit, rozpůlit
4 hrnky listů salátu roketa, nebo ledového hlávkového, natrhat
3 konzervy tuňáka, bez oleje
4 rajčata, nakrájet na dílky
2 šalotky, nakrájet na tenké plátky, rozdělit na kroužky
8 sardelí (ančovičky), nakrájet podílně
4 vejce, uvařit natvrdo, oloupat, rozdělit na dílky
1 konzerva černých oliv, podélně rozpůlit
2 salátové okurky, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky
½ ledového salátu
Zálivka
3 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky cukru
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce citrónové šťávy
4 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce drobně nakrájené zelené petržele
½ lžičky bazalky
½ lžičky estragonu
černý pepř
sůl
1. Na mísu upravit listy salátu, brambory, fazolky, tuňáka, rajčata, cibuli, sardele, vajíčka, olivy.
2. Smíchat hořčici, olivový olej, pepř, sůl, citrónovou šťávu, česnek, cukr, koření.
3. Salát přelít dresinkem.
Víno: Zweigeltrebe, růžové, pozdní sběr.