- 4 kuřecí prsa
- provensálské koření
- sádlo na smažení
- olivový olej
- máslo
- bílý chleba (rohlíky, housky) nakrájený na kostky
- 2 stroužky česneku, rozdrtit
- hlávkový salát, nakrájet
- 2 salátové okurky, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky
- 2 papriky (žluté), nakrájet na menší kousky
- 8 malých rajčat, odstranit bílou dužinu nakrájet na menší kousky
- pepř
- sůl
Zálivka
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 sladkokyselé okurky, drobně nakrájet
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- ½ lžičky cukru
- bazalka
- 1 malá cibule, drobně nakrájet, propláchnout pod tekoucí vodou
- šťáva z ½ citrónu
- pepř
- sůl
1. Prsa logicky rozdělit, posypat pepřem, solí, provensálským kořením.
2. Maso osmažit na sádle (5 minut na každé straně), nakrájet na plátky.
3. Smíchat věci na omáčku.
4. Na olivovém oleji a másle osmažit rozdrcený česnek, přidat nakrájený chleba, osolit, opepřit, promíchat a osmažit v rozpálené troubě nebo na pánvi. Kostky musí být opečené, ale musí jít propíchnout vidličkou.
Prezentace: na talíř položit hlávkový salát, posypat osmaženým chlebem, přidat papriku, cibuli, rajčata, maso, polít omáčkou.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.