4 filety ryby (pstruh, see bas)
8 brambor, uvařit, oloupat, nakrájet na kostičky
32 fazolek, očistit, uvařit, rozpůlit
4 hrnky listů salátu roketa, nebo ledového hlávkového, natrhat
4 rajčata, nakrájet na dílky
2 šalotky, nakrájet na tenké plátky, rozdělit na kroužky
1 konzerva černých oliv, olivy podélně rozpůlit
2 lžíce másla
pepř
sůl
Dresink
1 dcl bílého dezertního vína (Vermut)
4 stroužky česneku, nakrájet na silnější plátky
3 žloutky (pokud se obáváte salmonely, která je v ČR poměrně častá, použijte vařené žloutky)
3 ančovičky
2 lžíce olivového oleje
1,5 dcl smetany
1 lžička cukru
½ lžičky bazalky
pepř
sůl
Na pánev nalít vermut, přidat česnek, vařit, až se víno zcela zredukuje.
Česnek dát do mixeru přidat položky na dresink, rozmixovat.
Filety opepřit, osolit.
Na pánvi rozehřát máslo, přidat filety, smažit z každé strany 3 minuty.
Položky na salát smíchat, upravit na míse, přelít dressingem.
Prezentace: na talíř položit porci salátu, přes salát položit smažené filé ryby.
Víno: Zweigeltrebe, růžové, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




