600 g vařeného kuřecího masa
4 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet na čtvrtky
¼ celeru, drobně nastrouhat
½ ledového salátu, drobně nakrájet
5 jarních cibulek i s natí, drobně nakrájet
20 černých oliv bez pecek, podélně rozpůlit
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
1 lžička octa
½ lžičky cukru
pepř
sůl
V misce smíchat citrónovou šťávu, olivový olej, ocet, cukr, pepř, sůl, ušlehat do emulze.
Do mísy vložit celer, cibulky, salát, zalít směsí citrónové šťávy a oleje, promíchat.
Přidat maso, promíchat, dát vychladit.
Prezentace: salát přendat do porcelánové mísy, obložit vařenými vejci, posypat olivami.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.