krůtí prsa s kůží 
2 lžíce másla
2 lžíce stolního oleje
1 lžička tymiánu
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
pepř
sůl
Směs na potření
1 lžíce plnotučné hořčice
¼ lžičky mletého chilli 
1 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce medu
Maso osolit, opepřit.
Na pánvi rozehřát 2 lžíce oleje přidat krůtí prsa kůží dolů, osmažit 2 minuty. 
Prsa otočit smažit 1 minutu.
Pekáč vytřít máslem, posypat pepřem, solí, vložit krůtí prsa kůží nahoru, podlít vínem, přidat tymián, pekáč vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct zakryté 10 minut. 
Krůtí prsa otočit kůží dolů, péct 10 minut.
V troubě ostrým nožem udělat do krůtích prsou příčné souběžné hlubší zářezy, vzdálené cca 2 cm, stranu se zářezy potřít směsí, péct odkryté 5 minut.
Víno: Chardonnay, kabinet.
Kuskus
200 g kuskusu
dvojnásobné objemové množství horkého ochuceného masového vývaru
1 lžíce másla
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
Kuskus dát do mísy, zalít horkým vývarem, těsně zakrýt alobalem, nechat stát 20 minut.
Vmíchat máslo, zelenou petržel.
Dip
150 g kysané smetany
1 lžička pomerančové marmelády
¼ lžičky mletého chilli
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
