0,5 kg masa z krocana, nakrájet na kostky
2 lžíce sádla
1 velká cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
350 g vařených brambor, nakrájet na kostky
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
0,5 l drůbežího vývaru
1 lžíce rajčatového protlaku
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet
1 chilli paprička
1 zelená paprika, drobně nakrájet
6 lžic smetany na šlehání
pažitka na ozdobu
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát lžíci sádla, osmažit cibuli a česnek. Přidat brambory, smažit 5 minut. Vyndat z pánve, dát stranou.
Na pánev přidat sádlo, osmažit kousky krocana ze všech stran, vrátit brambory, posypat paprikou, mouku, vmíchat vývar, protlak, míchat.
Přivést k mírnému varu, míchat, přidat rajčata, chilli papričku, pepř, sůl, dusit 30 minut, míchat.
Přidat zelenou papriku a dusit ještě 5 minut, vmíchat smetanu.
Dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže, šťouchané brambory, bramborové noky, kynuté knedlík.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.