1 kuře, vykostit, rozdělit na porce
drůbeží vývar na podlití
300 g čerstvých hub, nakrájet na silnější plátky
1 dcl bílého vína
1 cibule, drobně nakrájet
3 lžíce stolního oleje
2 lžíce másla
malá hrst zelené petržele, drobně nakrájet
pepř
sůl
Porce kuřete opepřit osolit.
V kastrolu rozehřát olej, porce kuřete prudce osmažit, vyndat na talíř, olej vylít, kastrol vytřít ubrouskem.
Do kastrolu přidat máslo, cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat houby, smažit bez míchání 2 minuty, aby nepustily příliš vody, kastrolem občas zatřást.
Houby opepřit, osolit, promíchat, přidat víno, nechat zredukovat na 1/3.
Přidat porce kuřete, podlít, dusit do měkka. V tlakovém hrnci 20 minut.
Příloha: rýže
Prezentace: porce kuřete naskládat na mísu, přelít šťávou s houbami, posypat zelenou petrželkou
Víno: Bzenecká lipka, Rulandské bílé.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
