Červené zelí je jemnější než bílé, proto se nepřidává ocet a kmín.
750 g zelí, vykrojit košťál, nakrájet na nudličky
1 cibule, drobně nakrájet
4 lžíce sádla
½ lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
sůl
V kastrolu rozpustit 2 lžíce sádla, přidat cibuli, osmažit, přidat scezené zelí, podlít vodou, přidat cukr, dusit do měkka, dochutit solí.
Lepší
Udělat jíšku: v kastrolu rozehřát 2 lžíce sádla, přidat cibuli, osmažit, přidat mouku, udělat jíšku zředit vodou, provařit 45 minut.
Z cukru udělat karamel, přidat vodu, rozpustit.
V kastrolu rozpustit 2 lžíce sádla, přidat cibuli, osmažit, přidat, podlít vodou.
Vmíchat rozpuštěný karamel, 2 menší naběračky provařené jíšky.
Dusit doměkka.