800 g vepřového ramínka, nakrájet na kostky 3 x 3 cm, osolit, opepřit
3 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
4 dcl drůbežího vývaru
1 lžíce sádla
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájet na proužky
3 papriky, nakrájet na proužky
1 pórek, nakrájet na kolečka
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na proužky
1 lžíce kvalitního rajského protlaku
½ lžičky cukru
2 bobkové listy
5 zrnek celého pepře
½ lžíce mleté papriky
2 lžíce drobně krájené zelené papriky
pepř
sůl
V kastrole rozehřát sádlo, po částech přidat maso, osmažit, přidat víno, zcela zredukovat.
Rozehřát pánev, přidat máslo, přidat cukr, nechat zkaramelizovat, přidat papriky, smažit 1 minutu, přidat cibuli, pórek, smažit 1 minutu, míchat.
Když víno v kastrole s masem zredukuje, přidat k masu zeleninovou směs, rajčata, rajský protlak, bobkové listy, celý pepř, mletou papriku, sůl, promíchat, přidat vývar, dusit maso doměkka, občas zamíchat.
Dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařené brambory.
Víno: Neuburgské.