2 králíci, nakrájet na porce
4 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
6 dcl vývaru z králíka (hlavy, ořez)
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, krájet na tenké plátky
4 stroužky česneku česnek, rozmačkat
4 mrkve, nakrájet na plátky
0,5 kg čerstvých hub, nakrájet na plátky
2 lžíce čerstvé petržele, drobně nakrájet
¼ lžičky tymiánu
1 lžička provensálského koření
4 bobkové listy
5 zrnek celého pepře
2 lžíce sádla
kousek másla
pepř
sůl
Rozehřát troubu na 180°C.
Porce králíka osolit, opepřit, obalit v mouce.
Rozehřát pánev, přidat lžíci sádla, postupně ze všech osmažit porce králíka.
V kastrolu rozehřát 1 lžíci sádla, přidat mrkev, smažit 3 minuty, míchat, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat celý pepř, bobkové listy, tymián, provensálské koření, houby, smažit 3 minuty, přidat česnek, když zavoní přidat víno, zredukovat na 1/3.
Do pekáče vložit směs zeleniny a hub, přidat osmažené porce králíka, zakrýt pekáč, dát do trouby na 1 hodinu.
Vyndat maso, odstranit bobkové listy, celý pepř, šťávu rozmixovat, pokud je potřeba zředit vývarem, prohřát, odstavit z plotny, vmíchat máslo, dochutit pepřem, solí.
Příloha: opečené brambory, šťouchané brambory.
Víno: Muškát moravský.