1 kg vepřového plecka, nakrájet na kostky 2,5 cm
3 cibule, drobně krájet
2 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 lžíce kvalitního rajského protlaku
6 dcl masového vývaru
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 lžíce hladké mouky
2 lžíci sádla
1 lžíce mleté papriky
½ lžičky kmínu
pepř
sůl
Maso opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozehřát 1 lžíci sádla, přidat maso, prudce osmažit, vyndat na talíř.
Do kastrolu přidat zbylé sádlo, cibuli, smažit, až cibule začne mírně hnědnout, míchat, přidat kmín, mletou papriku, promíchat, až se paprika rozpustí v tuku.
Přidat rajčata, rajský protlak, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat maso i se šťávou, kterou pustilo, promíchat, podlít částí vývaru, dusit do měkka, podlévat.
Přidat česnek, promíchat, provařit, přidat majoránku, promíchat, provařit, ochutit pepřem, solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







