300 g hovězího zadního
300 g vepřového plecka
400 g skopové kýty
sádlo na smažení
hladká mouka na obalení
2 cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce mleté papriky
½ lžičky pepře
sůl
6 vajec, usmažit jako sázená vejce
6 menších sterilovaných okurek, nakrájet do vějířků
1 cibule, nakrájet na tenká kolečka, přepůlit
3 lžíce hořčice
6 lžic másla, rozpustit
1 hrst drobně krájené zelené papriky
Maso umlít, dát do mísy.
Na pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat drobně krájenou cibuli, smažit 4 minuty, míchat, přidat do mísy.
Do mísy přidat česnek, mletou papriku, osolit, dobře promíchat.
Z promíchané hmoty tvarovat šišky silné 3 cm, dlouhé 6 cm, obalit v mouce.
V pánvi rozehřát sádlo, vložit maso, smažit ze všech stran, celkem 7 minut. 
Příloha: vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit porci čevapčiči, posypat půlkolečky cibule, vedle položit 1 sázené vejce, 1 sterilovanou okurku, ½ lžíce plnotučné hořčice, na druhou polovinu talíře přidat porci brambor, polít rozpuštěným máslem, posypat drobně krájenou zelenou petrželí.
Víno: Frankovka.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
