300 g hovězího zadního
300 g vepřového plecka
400 g skopové kýty
sádlo na smažení
hladká mouka na obalení
2 cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce mleté papriky
½ lžičky pepře
sůl
6 vajec, usmažit jako sázená vejce
6 menších sterilovaných okurek, nakrájet do vějířků
1 cibule, nakrájet na tenká kolečka, přepůlit
3 lžíce hořčice
6 lžic másla, rozpustit
1 hrst drobně krájené zelené papriky
Maso umlít, dát do mísy.
Na pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat drobně krájenou cibuli, smažit 4 minuty, míchat, přidat do mísy.
Do mísy přidat česnek, mletou papriku, osolit, dobře promíchat.
Z promíchané hmoty tvarovat šišky silné 3 cm, dlouhé 6 cm, obalit v mouce.
V pánvi rozehřát sádlo, vložit maso, smažit ze všech stran, celkem 7 minut.
Příloha: vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit porci čevapčiči, posypat půlkolečky cibule, vedle položit 1 sázené vejce, 1 sterilovanou okurku, ½ lžíce plnotučné hořčice, na druhou polovinu talíře přidat porci brambor, polít rozpuštěným máslem, posypat drobně krájenou zelenou petrželí.
Víno: Frankovka.