8 kapustových listů, spařit ve vařící vodě, vyříznout košťál na spodní straně
200 g mletého tučnějšího vepřového masa
200 g hovězího masa
40 g ovesných vloček, namočit v mléce, nechat nabobtnat
4 stroužky česneku, rozmačkat
3 cibule, drobně nakrájet
2 dcl mléka
2 vejce
2 lžíce sádla na smažení cibule
2 lžíce sádla na vymazaní pekáče
½ lžičky tymiánu
½ lžičky pepře
1 lžička soli
Na pánvi rozpustit sádlo, přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat.
Mleté maso vložit do mísy, přidat vločky, cibuli, tymián, pepř, sůl, vejce, dobře promíchat.
Směs rozdělit na jednotlivé listy kapusty, listy stočit do závitků.
Závitky vložit do pekáče, podlít vodou, pekáč přikrýt a vložit do trouby rozehřáté na 180°C, dusit 1 hodinu.
Víno: Rulandské šedé.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




