1 králík bez hlavy
3/4 l masového vývaru na podlití
10 dkg špeku, polovinu nakrájet na klínky, polovinu drobně nakrájet
2 lžíce sádla
2 cibule, drobně nakrájet
12 stroužků česneku, rozmačkat
1 lžíce mouky, krátce opražit v kastrolku
4 zrnka pepře
sůl
Z králíka odseknout přední část, tuto přední část podílně rozdělit.
Hřbet a zadní běhy prošpikovat klínky špeku.
Smíchat rozmačkaný česnek se solí, potřít králíka.
Do pekáče dát sádlo, na plotně rozehřát, přidat drobně krájený špek, cibuli, smažit, až začne mírně žloutnout, míchat.
Přidat, pepř, přední i zadní část králíka, trochu podlít, dát zakryté do trouby rozehřáté na 180°C. Dusit cca 20 minut.
Odstranit vrchní díl pekáče, upéct do měkka. Maso přelévat šťávou, obrátit, podlévat, aby se nepřipálila cibule.
Kontrolovat přední část, která bude hotova dříve, vyjmout, aby se nevysušila.
Pečeného králíka vyjmout.
Šťávu z pekáče přelít do kastrolu, vydusit téměř na tuk, přidat mouku, míchat 1 minutu, zředit vývarem.
Vařit 35 minut, často promíchat metlou.
Omáčku scedit, dochutit solí.
Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, rýže.
Víno: Tramín.