800 g hovězího zadního
1 vejce, uvařit natvrdo
1 větší sladkokyselé okurky
4 proužky špeku
4 proužky kvalitního šunkového slámu (ne salám ze separátu)
½ cibule, podélně rozkrojit na osminky
plnotučná hořčice
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky, v menším kastrolu mírně opražit
0,75 l hovězího vývaru 
1 cibule, drobně nakrájet
pepř
sůl
Z masa nakrájet plátky, naklepat, opepřit, osolit, potřít hořčicí.
Na každý plátek položit proužek špeku, proužek salámu, proužek okurky, ¼ vejce, osminku cibule.
Plátky zavinout, ovázat nití.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat závitky, osmažit z obou stran, podlít částí horkého vývaru, dusit, až je maso měkké. 
Závitky vyndat na teplý talíř, zakrýt alobalem, držet v teple.
Obsah kastrolu téměř vydusit, přidat opraženou mouku, 1 minutu míchat, zředit zbylým studeným vývarem. Vařit 30 minut, případně ředit. Dochutit pepřem, solí. 
Odstavit z plotny, vmíchat ½ lžíce másla, vložit závitky.
Příloha: rýže.
Víno: Frankovka
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
