8 lžic másla
2 cibule, drobně nakrájet
1/8 celeru, drobně nakrájet
½ stonku celeru s listy, drobně nakrájet
1 stroužek česneku, drobně nakrájet
1½ lžičky šalvěje
1½ lžičky tymiánu
špetka muškátového oříšku
400 g veky, nakrájet na kostky 1,5 cm
1 dcl drůbežího vývaru (nebo mléka, nebo bílého vína)
½ lžičky mletého pepře
1 lžička soli
1. Na pánvi rozehřát máslo, přidat cibuli, celer, česnek, šalvěj, tymián, muškátový oříšek, sůl, smažit 5 minut, míchat.
2. Do mísy dát nakrájenou veku, přelít obsahem hrnce, přidat vývar, promíchat.
3. Plnit drůbež, nebo péct samostatně.samostatně se peče 15 minut při 180°C.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




