(jelení, dančí, mufloní)
(krk, bok, hrudí)
80 dkg masa, nakrájet na 25g
1 lžička cukru
30 dkg cibule, drobně nakrájet
10 dkg špeku
2 lžičky mleté paprika
10 dkg rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, nebo 2 lžíce kvalitního protlaku
1 lžíce hladké mouky
2 bobkové listy
2 kuličky jalovce
4 kuličky pepře
1 g majoránka
2 dkg česnek, rozmačkat
sádlo na smažení
½ l hovězího vývaru (masox)
pepř
sůl
1. V tlakovém hrnci zkaramelizovat cukr, rozpustit 2 lžíce sádla, přidat špek, cibuli, smažit na tuku cca 10 minut, až začne hnědnout.
2. Zatímco se smaží cibule, rozpustit na pánvi sádlo a osmažit maso.
3. Osmažené maso dát na talíř.
4. Udělat jíšku. Na pánev přidat mouku, osmažit, zředit vývarem.
5. K osmažené cibuli přidat česnek, když zavoní, přidat papriku, míchat.
6. Když paprika zavoní přidat, maso i se šťávou, kterou pustilo.
7. Maso smažit na cibuli, vydusit šťávu.
8. Přidat rajčata, zředěnou jíšku, zbytek vývaru, jalovec, bobkový list, pepř, maso, sůl.
9. Dusit cca 30 minut.
10. Přidat majoránku, provařit.
Příloha: houskový knedlík, bramborový knedlík, šťouchané brambory, bramborová kaše opékaná, těstoviny.
Víno: Cabernet Sauvignon.