FAZOLE NA KYSELO 4 osoby
0,5 kg fazolí, přebrat, propláchnout
1 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
vývar z bílých kostí
1 lžíce octa
pepř
sůl
Fazole namočit na 4 hodiny. (Dnešní upravené fazole není třeba máčet 12 hodin.), scedit.
V malém kastrolku opražit mouku, mouku odsypat na talířek.
Do kastrolku vložit lžíci másla, rozehřát, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat mouku, míchat 40 vteřin, zředit vývarem z bílých kostí.
Fazole dát do hrnce, zalít vodou, aby byly ponořené, přivést k varu.
Když se voda začne vařit, přidat cibulovou jíšku, vařit, až fazole změknou, míchat.
Dochutit octem, pepřem a solí.