80 dkg telecí plece
hovězí vývar na podlévání
2 vejce, do mletého masa
4 vejce, usmažit jako míchaná
7 dkg sterilizovaného hrášku
7 dkg šunky, drobně nakrájet
1 vejce na potření, rozšlehat
½ lžičky muškátového květu
½ lžíce másla, do hotové omáčky
máslo na vytření pekáče
4 lžíce strouhanky, na podsypání
1 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
pepř
sůl
Maso dvakrát umlít na strojku. Dát do mísy.
K masu přidat pepř, sůl, muškátový květ, zelenou petržel, 2 vejce, dobře promíchat.
Vál posypat strouhankou, z masa vyválet plát 2 cm vysoký, kraje potřít rozšlehaným vajíčkem.
Do středu plátu rozprostřít míchaná vajíčka, posypat hráškem, šunkou, plát svinout.
Pekáč vymazat máslem, vložit svinutý plát, podlít teplým vývarem, zakrýt, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 1 hodinu 20 minut, v polovině pečení obrátit. Občas podlévat teplým vývarem.
Pečeni položit na talíř, přikrýt alobalem, nechat 5 minut, nakrájet na plátky.
Šťávu scedit do menšího kastrolu, dochutit pepřem, solí, provařit, sundat z plotny vmíchat ½ lžíce másla.
Příloha: pečené brambory.
Víno. Müller Thurgau, kabinet.