1 l drůbežího vývaru
¼ l mléka
1 dcl smetany na šlehání
1 cibule, drobně nakrájet
25 dkg žampiónů, oloupat, nakrájet na plátky
10 dkg žampiónů, oloupat, nakrájet na čtvrtky
1 lžíce másla
1 lžičky citrónové šťávy
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
bílý pepř
sůl
V hrnci rozpustit máslo, přidat cibuli, osmažit, přidat žampióny, citrónovou šťávu, trochu vývaru, pepř, dusit 8 minut. Čtvrtky žampiónů vyndat, dát stranou.
Přidat polovinu vývaru, rozmixovat.
Přidat zbytek vývaru, mléko, smetanu, čtvrtky žampiónů, provařit, ochutit pepřem, solí.
Prezentace: jednotlivé porce polévky posypat zelenou petrželí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




