700 g fazolek
2 stroužky česneku, rozmačkat
3 vejce vařená natvrdo
2 lžíce citrónové šťávy
pepř
sůl
zálivka vinaigrette
Fazolky přepůlit, dát do vařící osolené vody, vařit 10 minut, slít do síta, nechat okapat.
Vejce přepůlit, bílky drobně nakrájet.
Do zálivky vmíchat žloutky, česnek, opepřit, osolit, promíchat.
Fazolky promíchat se zálivkou, rozložit na mísu, posypat nakrájenými bílky.
Zálivka vinaigrette
6 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce citrónové šťávy
½ lžičky cukru
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
Našlehat olej s octem, přidat petržel.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




