2 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
2 dcl vody
50 g cukru
drobně strouhaná kůra z jednoho pomeranče
šťáva z jednoho pomeranče
šťáva z poloviny citrónu
80 g rybízového džemu
Do menšího kastrolu nalít vodu, přidat cukr, kůru z pomeranče, svařit.
Přidat rybízový džem, pomerančovou šťávu, zredukovat o ¼.
Vhodné k hovězímu masu.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




