- ½ hrnku kuřecího vývaru
- 1 stroužek česneku, rozdrtit
- ½ lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhat
- 1 cibule, drobně nakrájet
- ½ zelené papriky, nakrájet
- ½ červené papriky, nakrájet
- 2 rajčata bez slupky, nakrájet
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 6 lžic šťávy z ananasového kompotu
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- pepř, čerstvě mletý
- ½ hrnku ananasového kompotu, nakrájet na kostičky
1. V kastrolu osmažit papriku, cibuli.
2. Přidat česnek, když zavoní, přidat rajčata, krátce dusit.
3. Přidat všechny další položky mimo kukuřičný škrob, zakryté provařit cca 5 minut.
4. Přidat kukuřičný škrob rozmíchanou v malém množství vody, přidat do kastrolu, provařit do zhoustnutí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




