Hřebenatka svatojakubská (mušle svatého Jakuba)
16 hřebenatek
2 x 1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citrónu
kůra z 1 citrónu
pepř
sůl
Hřebenatky opepřit, osolit.
Na pánvi rozehřát máslo, olivový olej, přidat hřebenatky, smažit na každé straně 2 minuty.
Přidat citrónovou šťávu, citrónovou kůru, promíchat.
Odstavit z plotny, vmíchat 1 lžíci másla.
Příloha: opečené bílé pečivo, salát ke grilované rybě.
Prezentace: porci hřebenatek přelít omáčkou.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







