4 plátky kvalitního rybího filé bez vody
4 poloviny kompotovaných broskví
1 lžíce másla
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
mléko na zředění
pepř
sůl
Do mísy dát mouku, kypřící prášek, špetku soli, promíchat, přidat vejce, promíchat, přidat tolik mléka, aby vzniklo hladké, ale nepříliš tekuté těsto.
Filé opepřit, osolit.
Na pánvi rozehřát máslo, přidat filé, osmažit z obou stran, cca 3 minuty na každé straně.
Na pánvi rozložit plátky broskví, tolik, jako je velikost osmaženého filé, na broskve položit jednotlivá filé.
Filé polít těstem, smažit, až je těsto propečené.
Příloha: vařená rýže.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







