- 750g roštěnce (nebo hovězí zadní), nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
- 4 lžíce sádla na smažení
- 1 bobkový list
- 4 zrnka celého pepře
- 1 malá mrkev
- 1 menší petržel
- provensálské koření
- saturejka
- 20g hladké mouky
- pepř
- sůl
Těstíčko: 2 vejce, 70g strouhaného sýra, 70g hladké mouky, 2 dl mléka, sůl.
1. Roštěnky osolit, opepřit,
2. V tlakovém hrnci rozpustit 1 lžíci sádla, maso osmažit z obou strana, podlít vývarem, přidat bobkový list, celý pepř, mrkev, celer, dusit 25 minut.
3. Maso vyndat, posypat kořením, lehce obalit v mouce a nechat chvíli ležet.
4. Maso namočit spíše v hustším těstíčku.
5. V pánvi rozpustit 3 lžíce sádla, maso osmažit po obou stranách.
Příloha: vařené brambory nebo bramborová kaše.
Víno: André; Modrý Portugal.