- 8 rybích filátka bez kostí, jednotlivě vložit mezi folii a válečkem rozválet natenko
- 3 rajčata, oloupat drobně nakrájet
- 2 rajčata oloupat, rozpůlit, odstranit dužinu a jadérka
- 6 listů špenátu, spařit
- provensálské koření
- pepř
- sůl
Červené lože
- 2 lžíce olivového oleje; alternativa 5 dkg špeku, drobně nakrájet
- 1 lžíce másla
- 4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 2 červené papriky, oloupat drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, rozdrtit
- 1 dcl bílého vína
- tymián
- zelená petržel
- celý pepř
Filátka
1. Filé osolit, opepřit. Čtyři filátka pokrýt drobně krájenými rajčaty, přidat provensálské koření, zabalit jako balíček, spojené
konce překrýt polovinou rajčete jako kloboučkem, zabalit do potravinářské fólie na pečení, aby se udržel tvar.
2. Čtyři filátka pokrýt listy špenátu, přidat provensálské koření, zabalit jako balíček, spojené konce překrýt kouskem listu
špenátu jako kloboučkem, zabalit do potravinářské fólie na pečení, aby se udržel tvar.
3. Dát na pařák a vařit v páře 20 minut, vyndat z fólie.
Červené lože
V kastrolu rozehřát olivový olej, máslo, přidat česnek, papriky, osmažit, přidat víno, zredukovat o ¼, přidat rajčata, tymián, celý pepř, dusit do mírného zhoustnutí.
Prezentace: na talíř dát rajčatovou směs, na ní položit vařené maso.
Příloha: bílé pečivo, mírně osmažené tousty.
Víno: Veltlínské červené rané.