- 4 filé ze pstruha (nebo jiné ryby bez kostí)
- 4 plátky uzeného lososa
- kousek pórku, nakrájet na tenké proužky, krátce osmažit na másle
- 8 snítek kopru
- provensálské koření
- rozmarýn (není nutné)
- zelená petržel, drobně nakrájet
- 200 g másla
- 200 g baby karotky, uvařit v páře
- 200 g brokolice, uvařit v páře
- 4 dcl rybího vývaru
- pepř
- sůl
Omáčka
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- ½ hrnku bílého vína
- šťáva z ½ citrónu (nebo víc)
- ½ hrnku šalotky, drobně nakrájet
- celý pepř
- 6 dkg másla, nakrájet na kousky
- bílý pepř
- sůl
- ½ lžíce provařené jíšky
1. Filé ze pstruha osolit, okořenit provensálským kořením, rozmarýnem, bílým pepřem, pokapat citrónovou šťávou.
3. Na filé položit kopr, pórek, plátek lososa, zabalit závitek, upevnit nití.
4. Závitky dát do pekáčku těsně vedle sebe, podlít rybím vývarem.
5. Dát do trouby rozehřáté na 190°C, péct zakryté 20 minut.
Omáčka
1. Do kastrolu dát víno, přidat cibuli, celý pepř, přivést k varu, zredukovat na ¼.
2. Přidat vývar, celý pepř, zredukovat na ½.
3. Přidat šlehačku, přivést k varu, zmírnit oheň, přidat jíšku, dobře promíchat.
4. Přidávat máslo, každý kousek vmíchávat zvlášť.
5. Přidat citrón, bílý pepř, sůl.
Hotovou roládu posypat zelenou petrželí, přelít omáčkou.
Příloha: bramborová kaše opečená na másle.
Víno: Ryzling vlašský, kabinet.