- 350 g lososa, 350 g tresky
- ½ kg brambor
- 100 g sýra
- cibule menší, drobně nakrájet
- petržel, drobně nakrájet
- olivový olej
- 2 dcl bílého vína
- mléko
- máslo
- pepř
- sůl
1. Plech potřít máslem, posypat solí a pepřem, cibulí, na to položit lososa a tresku, přilít bílé víno (více) a trochu posypat solí. Přikrýt alobalem potřeným máslem a dát péct na 9 minut, plynová trouba na 6.
2. Slít šťávu od ryb a v malém kastrolu vyvařit asi na polovinu.
3. Rozmačkat vařené brambory, zředit trochou másla a mléka. Přidat sůl pepř, estragon, petrželovou nať. Přidat odvařenou šťávu.
4. Na másle lehce osmažit zelenou cibulku a vmíchat do brambor.
5. Do rozmačkaných brambor vmíchat polovinu masa z tresky a lososa.
6. Na větší pánev dát olivový olej a trochu másla, rozehřát a sundat s ohně.
7. Do pánve dát rozmačkané brambory s masem a zarovnat povrch.
8. Dát krátce péct na plotnu. Pak přikrýt alobalem pomazaným máslem a dát péct do trouby na 10 minut.
9. Po upečení dát na povrch zbytek ryby a na vrch sýr.
10. Dát krátce pod gril, až se sýr rozpustí.
11. Vyndat a pokapat citronem a olivovým olejem.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.