4 pstruzi, každý cca 500 g
3 cibule, drobně nakrájet
120 g čerstvých hub, nakrájet na plátky
2 lžíce drobně krájené petržele
1 mrkev, na struhadle nastrouhat na tenké plátky
1 stonek celeru, na struhadle nastrouhat na tenké plátky
3 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
3 lžíce másla
pepř
sůl
V pánvi rozehřát ½ lžíce másla, přidat plátky mrkve, stonek celeru, smažit 2 minuty, míchat, dát stranou.
Vykuchané pstruhy očistit, osušit, opepřit, osolit.
V pánvi rozehřát 1 lžíci másla, přidat cibuli, houby, 4 minuty smažit.
Pstruhy naplnit směsí cibule, hub, petržele.
Ve velké pánvi rozehřát máslo, vložit pstruhy, osmažit z jedné strany 3 minuty.
Pstruhy otočit, smažit 3 minuty, přidat petržel, osmažené plátky mrkve, celeru, víno, víno zredukovat na ½.
Příloha: bramborová kaše opečená na másle.
Víno: Rýnský ryzlink, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




