750 g vykostěných filetů z ryby
1,5 l vody
1 mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
½ cibule
1 bobkový list
5 zrnek pepře
sůl
Vodu nalít hrnce, přidat mrkev, cibule, petržel, sůl, přivést k varu.
Vložit filety, sbírat pěnu, přidat bobkový list, pepř, vařit mírným varem 25 minut.
Těsto
750 g ve slupce vařených brambor, nechat vychladnout, drobně nastrouhat
120 g hladké mouky
6 lžic olivového oleje, prohřát
2 vejce
2 hrsti drobně krájené zelené petržele
pepř
sůl
stolní olej na smažení
Na vál nasypat mouku, přidat brambory, vejce, pracovat.
Přidat olivový olej, petržel, pepř, sůl, vypracovat těsto, případně zředit trochou vývaru, zapracovat rozdrobené filety.
Lžící z těsta vykrajovat kousky, smažit v rozehřátém oleji.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




