1 kapr (3 kg), vykostit, filety nakrájet na kousky 2,5 x 2,5 cm
16 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na silnější plátky (nebo stejné objemové množství lesních hub)
0,5 l rybího vývaru
50 g špeku, drobně nakrájet
2 lžíce sádla
2 cibule, nakrájet na proužky
2 světlezelené papriky (slovenská, maďarská, ne zelená španělská), nakrájet na proužky
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na proužky
3 stroužky česneku
2 lžíce mleté papriky
½ lžičky mletého zázvoru
pepř
sůl
Nakrájené maso opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozehřát sádlo, přidat špek, krátce osmažit.
Přidat cibuli, smažit 2 minuty, míchat, přidat houby, zelené papriky, maso, smažit 3 minuty, opatrně míchat, aby se nepoškodilo maso.
Přidat česnek, když zavoní, přidat mletou papriku, promíchat, přidat rajčata, zázvor, opepřit, osolit.
Přidat část vývaru, dusit 15 minut, podle potřeby přidávat horký vývar.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Veltlínské červené rané.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




