1 kg filetů z tresky (vhodný je i kapr)
3 dcl vody
½ kg brambor, oškrábat, nakrájet na tenké plátky
15 dkg černých oliv bez pecek, podélně přepůlit
1 cibule, nakrájet na plátky
8 dkg kapary, namočit do teplé vody
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
1 celerová nať, nakrájet na tenká kolečka
6 rajčat, oloupat, nakrájet na silnější plátky
1 sušené rajče, nakrájet na proužky
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Ve větším kastrolu rozehřát máslo a olivový olej, přidat plátky cibule, černé olivy, rajčata, sušené rajče, petržel, celerovou nať, pepř, sůl, vodu, dusit 15 minut. Přidáme filety tresky tak, aby byly zakryté zeleninou a ponořené v tekutině, přidat brambory, případně doplnit horkou vodu.
Dusit 20 minut na mírném ohni, 5 minut před dokončením přidat kapary.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




