- 1 kg předního hovězího masa, nakrájet na ploché špalíky podle vláken v délce masa, opepřit, osolit
- 2 cibule, drobně nakrájet
- 6 stroužků česneku, drobně nakrájet
- ½ kg rajčat, oloupat, drobně nakrájet
- 1 lžíce koriandrové natě, drobně nakrájet
- 1 zelená paprika, nakrájet na proužky
- 1 červená paprika, nakrájet na proužky
- 2 lžíce hrášku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- ½ l hovězího vývaru
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 bobkový list
- 6 kuliček celého pepře
- 1 malá sušená chilli paprička
- 1 lžička cukru
- pepř
- sůl
1. V kastrole rozehřát lžíci sádla. Přidat maso, osmažit. Vyndat na talíř.
2. Rozehřát další část sádla, cukr, nechat zkaramelizovat, přidat papriku, cibuli, smažit, až cibule začne hnědnout, přidat česnek, když zavoní přidat maso i se šťávou, kterou pustilo, kmín, koriandr, rajčata, hrášek, celý pepř, bobkový list, chilli, citrónovou šťávu, vývar.
3. Dusit, až je maso měkké. (V tlakovém hrnci 30 minut.) Dochutit pepřem a solí.
Příloha: nejlepší přílohou je rýže, ale mohou být i těstoviny, nebo opečené brambory.
Víno: Cabernet Sauvignon.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




