Snadná příprava, dokonalá příloha. Chutné tymiánové brambory osmažené na sádle nebo na másle s olivovým olejem obohatí pokrmy z masa a zaručí uznání strávníků.
- ½ kg brambor, uvařit ve slupce, nechat vychladnout
- 1 lžička rozmarýnu
- sádlo na potření plechu
- mletý pepř
- sůl
1. Uvařené brambory se šlupkou nakrájet na kolečka.
2. Na plech položit papír na pečení, papír potřít sádlem.
3. Nakrájené brambory rozložit na pečící papír, posypat pepřem, tymiánem.
4. Vložit do trouby rozehřáté na 180°C, smažit 15 minut.
5. Dochutit solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál





