500 g polohrubé mouky
¼ l mléka
20 g droždí
1 lžička cukru
50 g másla
1 vejce
20 g cukru
špetka soli
tuk na potření plechu
kmín na posypání
sůl na posypání
Připravit kvásek: v misce rozmíchat droždí se 2 lžičkami cukru, trochou vlažného mléka a mouky, zakrýt utěrkou, nechat vykynout kvásek.
Do mísy prosát mouku, přidat sůl, zbylé mléko, vejce, kvásek, vařečkou vypracovat těsto, až se budou tvořit puchýřky.
Vál posypat moukou, na vál vyklopit těsto. 
Těsto nechat chvíli ležet, pak oddělovat těsto na přípravu rohlíčků nebo pletených houstiček.
Hotové rohlíčky, houstičky položit na plech potřený tukem, sypat kmínem, solí, vložit do předehřáté trouby, péct do zlatova.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
