12 brambor, uvařit ve slupce
2 cukety, nakrájet na plátky
2 cibule, nakrájet na proužky
2 lžičky tymiánu
3 lžíce sádla
pepř
sůl
Brambory nechat vychladnout, oloupat, nakrájet na plátky silné cca 2 cm.
Na velké pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat cukety, opepřit, osolit, smažit, až začnou cukety na povrchu mírně hnědnout. Cukety přendat do sítka.
Na stejné pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přendat k cuketě.
Na stejné pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat brambory, tymián, smažit, až začnou brambory mírně hnědnout, opepřit, osolit, přidat cukety, cibuli, promíchat.
Jako příloha k pečeným, smaženým, grilovaným masům.


Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




