4 dcl bešamelové omáčky
2 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce másla
1 dcl smetany
pepř
sůl
Cibule osmažit na másle, vmíchat do bešamelové omáčky, vařit 10 minut.
Vmíchat smetanu, přecedit, ochutit pepřem a solí.
K vařenému masu.
Bešamelová omáčka
25 g másla
25 g hladké mouky
6 dcl mléka
na špičku nože muškátový oříšek
4 hřebíčky
1 bobkový list
pepř
sůl
Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut stát, pak přecedit.
Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 45 minut, podle potřeby přidávat mléko.
OMáčku přecedit.