75 dkg odřezků ze zvěřiny
1 l zvěřinového nebo hovězího vývaru
2 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
1 lžíce octa
1 cibule, drobně nakrájet
2 mrkve, drobně nakrájet
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
½ lžičky tymiánu
10 zrnek pepře, rozmáčknout
1 zrnko jalovce, rozmáčknout
pepř
sůl
3 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
Ve větším kastrolu rozpálit olej, přidat nakrájené kousky masa, neustále míchat, smažit, až získají světle hnědou barvu, trvá až 15 i více minut.
Přidat cibuli, mrkev, bobkový list, tymián, smažit, až cibule začne žloutnout, míchat.
Přidat ocet, mouku, promíchat, přidat víno, téměř zredukovat.
Přidat vývar, jalovec, zredukovat na ½. Sbírat pěnu.
Šťávu scedit, vmíchat máslo.
Dochutit pepřem, solí.