1 konzerva rajčat 400 g/240 g
2 dcl masového vývaru
½ dcl bílého vína (Müller Thurgau)
2 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 sušená rajčata, drobně nakrájet
½ cibule drobně nakrájet
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
½ lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
½ lžičky provensálského koření
½ lžičky tymiánu
½ lžičky cukru
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, olivový olej, přidat cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat česnek, když zavoní, přidat víno, zcela zredukovat.
Přidat konzervovaná rajčata i se šťávou, rozmačkat.
Přidat nakrájená rajčata, sušená rajčata, citrónovou šťávu, provensálské koření, tymián, cukr, pepř, sůl, vývar, promíchat, dusit 15 minut, občas zamíchat.
Víno: Modrá frankovka; Frankovka; Svatovavřinecké.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




