4 dcl rybího velouté se žampióny
1 cibule, drobně nakrájet
8 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na silné plátky
½ lžíce másla
1 žloutek
1 dcl vína
1 lžíce citrónové šťávy
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, přidat cibuli, smažit 3 minuty, přidat žampióny, citrónovou šťávu, smažit 4 minuty.
Přidat víno, téměř zredukovat.
Přidat rybí velouté, provařit, dochutit pepřem, solí.
Rybí velouté se žampióny
5 dcl rybího vývaru
4 hlavičky žampiónů, oloupat, nakrájet na tenké plátky
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
V menším hrnci krátce opražit mouku, přidat máslo, smažit 1 minutu, míchat.
Zředit vývarem, přidat žampióny, opepřit, osolit, vařit 35 minut.
Scedit.