sušené hříbky, namočit na 2 hodiny do hovězího vývaru (pokud jsou lišky, přidat i trochu lišek, zvýrazní houbovou chuť)
čerstvé houby (žampióny, oloupat), nakrájet na plátky
0,5 l hovězího vývaru 
2 dcl smetany na šlehání
3 šalotky, drobně nakrájet
½ lžičky tymiánu
1,5 lžíce másla
½ lžíce sádla
pepř
sůl
V kastrole rozpustit sádlo, přidat šalotku, smažit. Po 6 minutách přidat ½ lžíce másla, tymián, smažit 2 minuty.
Přidat namočené houby i s vývarem, vařit na mírném ohni 10 minut, nezakryté, občas míchat, rozmixovat.
Čerstvé houby osmažit na ½ lžíce másla.
Do rozmixované omáčky přidat osmažené huby, smetanu, vařit na mírném ohni 5 minut, nezakryté, občas míchat.
Odstavit z ohně, vmíchat ½ lžíce másla.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
