Poměr na 1 kg hovězího masa je následující:
0,5 l hovězího vývaru
1 větší mrkev, nakrájet na kostičky
1 větší petržel nebo pastiňák, nakrájet na kostičky
1/8 celere, nakrájet na kostičky
1 velká cibule, drobně nakrájet
2 lžíce másla
2 bobkové listy
2 lístky šalvěje
4 zrnka nového koření
6 zrnek pepře
1 lžička cukru
1 lžička plnotučné hořčice
¼ lžičky mletého zázvoru
pepř
sůl
1. Připravit cibulovo-zeleninový základ.
Na pánvi zkaramelizovat cukr.
Přidat máslo, rozpustit, přidat mrkev, petržele, celer, 2 minuty smažit.
Přidat cibuli, smažit 5 minut.
2. Hovězí maso prošpikovat, osolit, opepřit, ze všech stran osmažit.
3. Základ vložit do pekáče, přidat bobkový list, šalvěj, nové koření, celý pepř, zázvor, prošpikované, osolené, opepřené a osmažené hovězí maso, podlít částí vývaru.
4. Pekáč s masem vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 1 hodinu 20 minut, podlévat.
5. Sundat z pekáče poklici, péct 10 minut při teplotě 220°C.
6. Maso vyjmout, vyndat bobkový list, celé nové koření, celý pepř. Omáčku rozmixovat.
7. Přidat hořčici, promíchat, zředit na požadovanou hustotu, scedit a ještě jednou rozmixovat, provařit, dochutit pepřem a solí.