5 l vody
1/2 kg uzených žeber
1/2 kg hovězích žeber
3/4 kg hovězího předního
1/2 kg vepřového ramínka
3 klobásy, oloupat, nakrájet na kolečka
2 mrkve
3 petržele
1/4 celeru
2 cibule, rozpůlit
6 stroužků česneku
1 hrst sušených houb
1 hrst sušených švestek bez pecek, přepůlit
1/2 lžičky kmínu
12 zrnek černého pepře
8 zrnek nového koření
3 bobkové listy
2 sušené chilli papričky
2 balíčky kysaného zelí, nakrájet
1,5 kg brambor, oškrábat, nakrájet na kostky
1 lžíce červené papriky
pepř
sůl
Do studené vody vložit uzené žebro, uvést k varu, sbírat pěnu.
Po 20 minutách přidat hovězí přední, hovězí žebro, sbírat pěnu.
Po 30 minutách přidat vepřové maso, sbírat pěnu.
Po sebrání pěny přidat, kmín, pepř, nové koření, bobkový list, česnek, chilli papričku, sůl.
Po 60 minutách přidat mletou papriku, houby, cibuli, česnek, švestky, kořenovou zeleninu, klobásu, kysané zelí, brambory, vařit 25 minut.
Vyndat kořenovou zeleninu, bobkový list, chilli papričky.
Vyndat maso, nakrájet, vrátit do polévky.
Dochutit pepřem, solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




