2 dcl vody
2 červená papriky
2 žluté papriky
1 pálivá paprička
2 sardele
4 stroužky česneku
1 cibule, hrubě nakrájet
1 fenykl, hrubě nakrájet
2 salátové okurky, oloupat, odstranit dužinu a semínka
1 lžíce octa
1 svazek zelené petržele
1 hrst bazalky
olivový olej
4 větší plátky prošuta, nebo sušeného hovězího.
2 rohlíky z minulého dne, nakrájet na kostičky
pepř
sůl
Do mixeru vložit vodu, papriky, pálivou papričku, sardele, česnek, cibuli, fenykl, salátové okurky, ocet, petržel, bazalku, olivový olej, pepř, sůl, rozmixovat, dát do ledničky.
Nakrájené rohlíky opražit na pánvi.
Plátky prošuta srolovat, nakrájet na nudličky.
Prezentace: na talíř dát porci polévky, posypat opraženými kostkami rohlíku a nakrájeným prošutem.
Víno: Neuburgské, kabinet.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




