70 dkg masité oháňky, omýt, rozsekat na menší kusy
2 l hovězího vývaru
1 menší cibule, drobně nakrájet
½ mrkve, nakrájet na tenké plátky
1 menší petržel, nakrájet na tenké plátky
1/8 celere, nakrájet na tenké plátky
1 malý květák, rozebrat na růžičky, propláchnout
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
5 zrnek pepře
2 zrnka nového koření
1 bobkový list
½ lžičky tymiánu
pepř
sůl
V kastrolu rozpustit sádlo, přidat mrkev, petržel, smažit 2 minuty, přidat cibuli, osmažit do světlehněda.
Přidat kusy oháňky, osolit, osmažit, přidat mouku, promíchat.
Přidat nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián, zalít vývarem, ale jen tolik, aby se maso dusilo, dusit do měkka.
Kusy oháňky vyndat, maso obrat a vrátit do hrnce.
Přidat růžičky květáku, zbytek vývaru, vařit, až je květák měkký.
Dochutit pepřem a solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




