30 dkg zbylého vařeného nebo pečeného kuřecího masa, nakrájet na malé kostičky
2 cibule, nakrájet na proužky
½ lžičky cukru
1 lžíce olivového oleje
1 lžička másla
1 lžička octa
3 lžíce bílého vína
1 veka, nakrájet na plátky
kadeřavá petržel
pepř
sůl
Na pánvi rozehřát máslo, přidat olej, cibuli, cukr, ocet, smažit cca 5 minut.
Přidat kuřecí maso, promíchat, přidat víno, téměř zredukovat.
Dochutit pepřem, solí, dát vychladit.
Prezentace: směs rozprostřít na plátky veky, přidat lístky kadeřavé petržele.


 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
