Tvarohové těsto
375 g měkkého tvarohu (balený, ne z vaničky)
150 g hrubé mouky + mouka na posypání válu
3 lžíce krupičky
70 g měkkého másla
2 vejce
½ prášku do pečiva
špetka soli
Do mísy dát tvaroh, máslo, promíchat vařečkou.
Přidat vejce, promíchat vařečkou.
Promíchat mouku, krupici, prášek do pečiva, přidat do mísy, promíchat vařečkou.
Hmotu dát na pomoučněný vál, rukama zpracovat pružné těsto. 
Vyválet na plát vysoký 1,5 mm, vykrojit čtverce 10 x 10 cm.
Náplň
350 g tvrdého sýru, drobně nakrájet
100 g prošuta, drobně nakrájet
3 lžíce měkkého tvarohu z vaničky
2 lžíce drobně krájené bazalky
1 vejce na potření, rozšlehat 
Do mísy vložit sýr, prošuto, bazalku, tvaroh, promíchat.
Do středů čtverců těsta položit náplň, rohy těsta potřít rozšlehaným vejcem, čtverce těsta složit jako psaníčko.
Na plech položit papír na pečení, na papír položit naplněné čtverce těsta a potřít rozšlehaným vejcem.
Troubu rozehřát na 180°C, péct 12 minut.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
