- 400 g kuřecích prsou, nakrájet kostičky 1,5 cm
- 20 cm pórku, nakrájet na dílky 1,5 cm
- 1 červená paprika, nakrájet na kostičky
- 1 hrnek černých hub, namočit, nakrájet na větší kousky
- 1 cm celého zázvoru, oloupat, nakrájet na tenké plátky (nebo ¼ lžičky mletého pepře)
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1 vejce
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sádlo
Maso dát do misky, přidat kukuřičný škrob, vejce, promíchat, nechat 1 hodinu.
Omáčka – 2 hrnky
1. hrnek
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce červeného dezertního vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- špetka černého pepře
- ¼ lžičky koření pěti vůní
2. hrnek
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce červeného dezertního vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- špetka černého pepře
- necelá lžička octa
- Hrnky doplnit hovězím vývarem.
(Dodržovat 2 hrnky, jinak bude mít omáčka horší chuť.)
1. Maso smažit po částech, dávat okapat na sítko.
2. Na čistou pánev dát sádlo, osmažit papriku, přidat zázvor, přidat houby, přidat pórek, přidat česnek.
3. Když česnek zavoní, přidat omáčky z obou hrnků, přivést k varu, vmíchat maso.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




