- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky zázvoru
- 2 lžíce černých slaných fazolí, uvařit, nebo fazole z konzervy
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce vína
- 1 lžička světlé sójové omáčky
- 1 hrnek vývaru
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 cibule, nakrájet na tenké plátky
1. Smíchat drcený česnek, zázvor, rozmačkané fazole
2. Smíchat cukr, víno, lehkou sójovou omáčku
3. Smíchat vývar, tmavou sójovou omáčku, kukuřičný škrob
4. Zdobit nakrájenou cibulí.
Tepelná příprava
1. Dát na rozpálený olej drcený česnek, zázvor, rozmačkané fazole (15 vteřin), míchat.
2. Přidat cukr, víno, lehkou sójovou omáčku (15 vteřin), míchat.
3. Přidat vývar, tmavou sójovou omáčku, kukuřičný škrob míchat 2 minuty.
Na samotnou rýži, na smaženou zeleninu, na vařená smažená a pečená masa.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




